دکتر حسن مرادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: انرژیهای تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی، انرژی آب، انرژی باد، انرژی زمین گرمایی مصادیقی هستند که استان همدان مستعد استفاده از انرژیهای خورشیدی هستند.
وی با بیان اینکه استفاده ار انرژی خورشیدی به دو عامل تشعشع خورشید و درجه حرارت بستگی دارد، تصریح کرد: همدان به علت ارتفاعی که دارد شرایط خوبی برای استفاده از این انرژی را دارد.
وی ادامه داد: همدان دانسیته تشعشعی که دریافت میکند بسیار مناسب است بنابراین از این ظرفیت میتوان بهره برد به همین دلیل بیش از چندین نیروگاه هفت مگابایتی در همدان فعال است.
دکتر مرادی با بیان اینکه سایتهای بادی در همدان باید مورد بررسی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: میزان شدت باد در استان همدان باید مورد بررسی قرار گیرد که بهرهگیری از انرژی باد از یک حد و اندازه نباید کمتر باشد همچنین درصورتیکه از یک حد مشخص بیشتر باشد به کار نمیآید و این اطلاعات توسط مجموعه هواشناسی گزارش میشود. به عنوان مثال استفاده از انرژی باد در منجیل بسیار مناسب بوده و استفاده از این انرژی تجدیدپذیر در همدان نیز باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری با بیان اینکه برخی انرژیها بهصورت پخش و توزیع در طبیعت وجود دارد، گفت: ممکن است میزان توزیع این انرژیها آنقدر بالا باشد که دانسیته آنها ضعیف باشد، بنابراین جمع کردن اینگونه انرژیها مقرون بهصرفه نیست.
وی به استفاده از انرژی خورشیدی در همدان اشاره و اظهارکرد: دولت برای حمایت از این مجموعهها برق آنها را با قیمت بالاتری خریداری میکند و به این ترتیب برقی که به مشتریان فروخته میشود چندین برابر ارزانتر از برقی باشد که از نیروگاههای خورشیدی خریداری میکند و حتی در برخی موارد سازمانهای بینالمللی در این زمینه کمک میکنند و مقداری از هزینههای جاری را میپردازند.
مرادی با اشاره به مشکلات این نیروگاهها، اضافه کرد: هزینه سرمایهگذاری اولیه برای راهاندازی این نیروگاهها بالا بوده و به همین دلیل استفاده از این انرژیهای تجدیدپذیر که در طبیعت وجود دارد و به راحتی در دسترس است، مقرون بهصرفه نیست.
وی گفت: برخی شرکتها استفاده چند منظوره از یک نیروگاه خورشیدی دارند و با ایجاد برخی تغییرات خدمات کشاورزی، دامداری و سایر مصادیق انجام میشود.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با بیان اینکه یارانه به این شرکتها پرداخت میشود، تأکید کرد: این یارانهها با توجه به تغییرات قیمت دلار و ارز تغییری نکرده همچنین نقدینگی به اندازه کافی وجو ندارد بنابراین وضعیت پرداخت یارانه به این نیروگاهها مساعد نیست.
وی ادامه داد: با توجه به عدم رشد یارانه برای این نیروگاهها، همچنین از طرفی بالا رفتن دلار و ارز استفاده از این انرژیها مقرون به صرفه نیست.
مرادی با بیان اینکه استفاده از این انرژیها به رونق اقتصادی کمک میکند، گفت: از طرفی استفاده از این انرژیها در حوزه زیست محیطی بسیار کمک کننده بوده همچنین اگر از قسمتهای جانبی از جمله تولید پنل و اینورترها بهرهمند شویم منجر به رونق اقتصادی میشود چرا که این انرژی بهطور بالقوه وجود دارد.
وی با تأکید براینکه مجموعه پارک علم و فناوری شرکتهایی که بخواهند در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر فعالیت کنند، مورد حمایت قرار میدهد، تصریح کرد: در صورتیکه سرمایهگذار دراین بخش تمایل به فعالیت داشته باشد مورد حمایت قرار میدهیم .
وی با بیان اینکه آینده دنیا انرژی تجدیدپذیر بوده ، تأکید کرد: این انرژیها موجب توسعه پایدار میشود همچنین توسط مجموعه پارک علم و فناوری پنلهای خورشیدی نصب شده و بخشی از انرژی برق و حرارتی از این طریق تأمین میشود.
انتهای پیام