امروزه خیلی از تجهیزات الکتریکی در اماکن عمومی مثل بیمارستان ها، بانک ها و ادارات باید هنگام قطع برق همچنان به کار خود ادامه دهند. در صورت عدم وجود سیستم برق اضطراری یو پی اس، مشکلات متعددی در هنگام قطع برق به وجود می آیند که از آنجمله می توان به مواردی مثل از کار […]

امروزه خیلی از تجهیزات الکتریکی در اماکن عمومی مثل بیمارستان ها، بانک ها و ادارات باید هنگام قطع برق همچنان به کار خود ادامه دهند. در صورت عدم وجود سیستم برق اضطراری یو پی اس، مشکلات متعددی در هنگام قطع برق به وجود می آیند که از آنجمله می توان به مواردی مثل از کار افتادن آسانسورها، درب های اتوماتیک،ازکار افتادن سیستم گرمایش و سرمایش در ساختمانهای بزرگ و همچنین ازکار افتادن پمپ های آب و آتش نشانی اشاره کرد.

مهمترین کارایی دستگاه یو پی اس، در زمان قطع برق شهر می باشد که در این زمان، یو پی اس بدون تاخیر وارد مدار شده و برق مصرف کننده ها را تامین می کند بطوری که دستگاه های متصل به یو پی اس خاموش نشده و بکار خود ادامه می دهند.

همچنین یو پی اس از دستگاه های الکتریکی متصل به خود در برابر نوسانات و اشکالات برق نیز محافظت می کند که این عملکرد از جمله اصلی ترین دلایل خرید یو پی اس برای دستگاه هایی مثل تجهیزات پزشکی، بیمارستانی و یا کامپیوتر ها می باشد.

انواع یو پی اس از نظر عملکرد

UPS که مخفف شده Uninterruptible Power Supply است در فارسی به معنای منبع تغذیه بدون وقفه ترجمه می شود و در واقع یک منبع تغذیه الکتریکی است که برای اطمینان از عدم وقفه و قطعی برق تجهیزات حساس الکتریکی سر راه آنها قرار می گیرد که همیشه از خاموش نشدن آنها اطمینان پیدا کنیم.

zx2 - انواع سیستم برق اضطراری یو پی اس

یو پی اس تامین برق وسایل متصل به خود را از طریق انرژی ذخیره شده در باتری یو پی اس انجام می دهند، در اکثر یو پی اس ها از باتری های سیلد اسید ۱۲ ولتی برای تامین برق خروجی یو پی اس استفاده می شود در این میان سه نوع یو پی اس از نظر عملکرد به شرح زیر هستند.

یو پی اس آفلاین

سیستم های یو پی اس آفلاین مانند انواع دیگر برق مورد نیاز مصرف کننده ها را از طریق باتری تامین کرده و در هنگام تامین برق، چند میلی ثانیه تاخیر دارند، که این چند میلی ثانیه در سیستم های کامپیوتری معمولی و وسایل برقی خانگی قابل تشخیص نیست، از یو پی اس های آفلاین بیشتر به عنوان برق جایگزین در زمان قطعی برق برای کامپیوتر ها و دستگاه های خانگی استفاده می شود.

در مورد یو پی اس های آفلاین این را در نظر داشته باشید که در حالت نرمال یعنی زمانی که برق شهری وصل است، مصرف کننده ها به طور مستقیم به برق شهری وصل هستند و کلیه نوسانات ولتاژ نیز به آنها منتقل می شود و یو پی اس آفلاین تنها زمانی فعال می شود که برق شهری قطع شود.

ولتاژ خروجی در یو پی اس های آفلاین بصورت شبه سینوسی بوده و این نوع یو پی اس ارزان ترین نوع دستگاه برق اضطراری است.

یو پی اس لاین اینتراکتیو

سیستم های یو پی اس لاین اینتراکتیو علاوه بر تامین کردن برق در زمان بی برقی برای مصرف کننده ها مجهز به تثبیت کننده ولتاژ نیز هستند که نوسان ولتاژ و اختلالات دیگر برق شهر را برطرف کرده و یک برق با ولتاژ یکنواخت را در اختیار مصرف کننده ها قرار می دهند به همین دلیل می توانید تجهیزات حساس تر خود را به آنها متصل کرده و از محافظتی که یو پی اس لاین اینتراکتیو فراهم خواهد کرد استفاده کنید.

در یو پی اس های لاین اینتراکتیو در زمان نوسانات ولتاژ برق شهری، یو پی اس با استفاده از تثبیت کننده ولتاژ خود سعی در کنترل و ثابت کردن ولتاژ می کند و در صورتیکه افت ولتاژ خیلی زیاد باشد و خارج از رنج دستگاه تثبیت ولتاژ داخلی دستگاه باشد. یو پی اس برق شهری را قطع کرده و برق مصرف کننده را از طریق باتری تامین خواهد کرد تا زمانی که رنج ولتاژ برق ورودی دوباره به حالت نرمال برگردد.

ولتاژ خروجی در یو پی اس های لاین اینتراکتیو بصورت سینوسی بوده و اکثرا در پروژه های اداری مثل ساختمانهای دولتی، بانک ها، دستگاه های ATM و همچنین مصارف خانگی مثل آسانسور و تجهیزات خانه هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند، البته لازم به یادآوری است که حتما قبل از خرید هر مدل یو پی اس با کارشناسان یو پی اس کاران برای انتخاب برند و توان مورد نیازتان مشورت کنید.

یو پی اس آنلاین

سیستم های یو پی اس آنلاین، بالاترین تکنولوژی یو پی اس در حفاظت دربرابر اختلالات و نوسانات برق شهری است. یو پی اس های آنلاین در زمان قطع برق، از طریق باتری یو پی اس برق ۲۲۰ ولت را برای مصرف کننده ها تامین می کنند و همینطور بدلیل سیستم تبدیل دوگانه کاملا مصرف کننده ها را از برق شهری جدا می کنند.

ولتاژ برق خروجی در یو پی اس های آنلاین هم بصورت سینوسی کامل بوده و بدلیل جدا بودن برق ورودی و خروجی از یکدیگر بالاترین میزان حفاظت را برای مهمترین دستگاه های برقی فراهم می کنند. از یو پی اس آنلاین برای تامین برق انواع دستگاه های حساس صنعتی، مخابراتی، امنیتی، پزشکی و آزمایشگاهی، بانکی و سرورها و دیتاسنتر ها استفاده می شود.

zx3 - انواع سیستم برق اضطراری یو پی اس

یو پی اس آنلاین بالاترین قیمت را در میان انواع سیستم های برق اضطراری داشته و توصیه می شود که حتما در زمان خرید یو پی اس آنلاین با کارشناسان برق و یا شرکت های معتبر در زمینه برق اضطراری مثل یو پی اس کاران مشاوره گرفته تا بهترین دستگاه را متناسب با نیازتان خریداری کنید.

سیستم تبدیل دوگانه در یو پی اس آنلاین

سیستم تبدیل دوگانه در یو پی اس های آنلاین به این صورت عمل می کند که برق ورودی شهر که برق متناوب است ابتدا به برق مستقیم تبدیل شده و در خروجی یو پی اس مجددا برق مستقیم به برق متناوب تبدیل می شود، در واقع یو پی اس آنلاین برق تولید شده در داخل خود را به مصرف کننده ها رسانده و برق خروجی در این نوع یو پی اس کاملا مستقل از برق ورودی بوده و افت ولتاژ و اختلالات برق روی آن تاثیری نخواهد گذاشت.

مدت زمان برق دهی یو پی اس

عموما زمان برق دهی دستگاه یو پی اس در حالت استاندارد بیست دقیقه تا نیم ساعت در نظر گرفته می شود که این میزان نرمال قطعی برق در شهرها است. اما این زمان را می توان با بالا بردن آمپر باتری های متصل به دستگاه یو پی اس بالاتر برد، در واقع آمپرساعت باتری یو پی اس با زمان برق دهی دستگاه نسبت مستقیم دارد و هر چه آمپر باتری های یو پی اس بالاتر باشند، دستگاه می تواند مدت زمان بیشتری برق مصرف کننده ها را تامین کند.

zx4 - انواع سیستم برق اضطراری یو پی اس

باتری های یو پی اس از باتری های سیلد اسید ۷ آمپری که در اندازه باتری موتور سیکلت هستند شروع شده و تا باتری های ۱۰۰ آمپر و ۱۵۰ آمپر تولید می شوند. که باتری های ۴۲، ۶۵ و ۱۰۰ آمپر ساعت از جمله باتری های بسیار پرکاربرد در انواع یو پی اس و پروژه های برق اضطراری یو پی اس کاران هستند.

با توجه به اینکه در زمان خرید یو پی اس شما دستگاه مهم دیگری دارید که قرار است یو پی اس از ان در مقابل اختلالات برق محافظت کند در این زمینه مقالات مختلف دیگر از جمله راهنمای خرید یو پی اس را مطالعه کنید.