نماد سایت انرژي پاک

مهمترین اشتباهات تریدرهای تازه کار در خرید و فروش بیت کوین

خرید بیت کوین (یا هر ارز دیجیتال دیگری) و سپس فروش آن، یکی از روش‌های پرسود در بازار ارز دیجیتال محسوب می‌شود که به ترید یا معامله‌گری معروف است. برای موفقیت در دنیای معامله‌گری باید از دانش کافی برخوردار باشید و اصول اولیه را رعایت کنید. در غیر این‌ صورت دچار سرگردانی و تباهی مالی خواهید شد. در این مقاله ۱۱ اشتباه رایجی که تریدرهای مبتدی معمولاً مرتکب آنها می‌شوند و در آخر با ضرر و زیان سنگین مواجه می‌شوند را مرور خواهیم کرد.

 

۱٫ شروع ترید با پول واقعی قبل از معاملات آزمایشی

معامله‌گری مانند هر مهارت دیگری به ساعت‌ها تمرین و صبر نیاز دارد. ترید کردن یا معامله‌گری یک سری قوانین اساسی دارد و یکی از آنها معاملات آزمایشی در پلتفرم‌های دمو (Demo)  قبل از ترید با پول واقعی است. هرچند این بخش برای بسیاری کسل کننده است، اما یکی از جنبه‌های اساسی ترید محسوب می‌شود. بسیاری از افراد مبتدی که از دست دادن پول برایشان اهمیتی ندارد (ذهنیت قمارباز) قبل از تسلط بر مهارت‌های معامله‌گری، با پول واقعی ترید می‌کنند.

نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که بازار ارز دیجیتال همیشه هست و جایی نمی‌رود. حتی اگر خود را به مدت دو ماه (یا ۱۰۰ معامله) با معاملات آزمایشی آماده کنید، چیزی از دست نخواهید داد.

 

۲٫ عدم استفاده از حد ضرر (مدیریت ریسک)

حد ضرر (Stop Loss) ستون فقرات مدیریت ریسک است. حد ضرر به شما کمک می‌کند زمانی که معامله خلاف جهت پیش‌بینی شما حرکت کرد، ضرر خود را به حداقل برسانید. مهم نیست که چقدر به درستی معامله خود اطمینان دارید، عدم استفاده از استاپ لاس  یا حد ضرر بزرگترین اشتباهی است که می‌توانید مرتکب شوید.

تقریباً تمامی صرافی‌های بزرگ ارز دیجیتال قابلیت سفارش حد ضرر را ارائه می‌دهند. استفاده از استاپ لاس به شما کمک می‌کند از اشتباه شماره یک معامله‌گران ارزهای دیجیتال جلوگیری کنید.

۳٫ پرداخت کارمزدهای بالا

کارمزد کارگزاری (کارمزد صرافی‌ها) می‌تواند بخش قابل توجهی از سود معاملاتی شما را بخورد. نکته کلیدی در اینجا استفاده از یک صرافی است که کارمزد پایینی برای انجام معاملات دریافت کند و حجم و نقدینگی بالایی داشته باشد.

با این کار، در نهایت از معاملات خود عایدی بیشتری کسب خواهید کرد.

 

۴٫ عدم مشاهده سود/زیان به عنوان درصد

این یکی دیگر از اشتباهات کلاسیک معامله‌گران مبتدی عدم مشاهده سود/زیان به عنوان درصد است.

آنها اغلب سود و زیان خود را به‌عنوان سود مطلق می‌بینند و نه به‌عنوان درصد سود یا زیان. عادت کنید هر ترید خود را به صورت درصدی ببینید تا تصویر واضحی از سود و زیان خود داشته باشید.

 

۵٫ انجام ندادن تحلیل بنیادی

بسیاری از مبتدیان با انتخاب یک ارز دیجیتال که به تازگی معروف شده شروع  به کار می‌کنند. هر چند این احتمال وجود دارد که در نهایت پول خوبی به دست بیاورید، اما اگر یک روزی ارز مورد نظر را روی سر شما دامپ کنند (به فروش برسانند)، با یک ضرر بزرگ مواجه خواهید شد.

برای جلوگیری از این اشتباه، انجام تحلیل بنیادی روی ارزی که می‌خواهید معامله کنید، واجب است.

 

۶٫ ترید بر اساس کانال‌های پامپ و دامپ

شاید شما هم دیده باشید که یک سری کانال‌های تلگرامی وجود دارند که سیگنال‌های خرید/فروش یک سری رمزارزهای ناشناخته ارسال می‌کنند. اما آیا دنبال کردن آنها سود به همراه دارد؟ ابداً!

به خصوص به عنوان یک مبتدی، بهتر است از این‌گونه طرح‌های پامپ و دامپ دوری کنید. هنگامی که هزاران کاربر یک سیگنال لحظه‌ای دریافت می‌کنند، احتمال سود بردن از آن بسیار پایین است، چراکه پول هوشمند یا افراد  آگاه قبل از شما  وارد معامله شده‌اند و اکنون پول شما به عنوان معامله‌گر مبتدی در خطر است.

۷٫ نداشتن  برنامه معاملاتی

 

قبل از ورود به هر معامله‌ای باید یک برنامه داشته باشید. این یعنی شما باید برنامه ورود و خروج، مبلغ اصلی سرمایه گذاری و حداکثر ضرری را که می‌خواهید متحمل شوید را از قبل تعیین کنید.

معامله‌گران مبتدی معمولاً برنامه معاملاتی ندارند و برای مدت طولانی در معاملات زیان ده باقی می‌مانند. داشتن یک برنامه معاملاتی قبل از اجرا، شما را از اشتباهات مبتدی نجات می‌دهد.

 

۸٫ معامله انتقامی

در معاملات، زیان اجتناب ناپذیر است. بسیاری از کاربران تحمل ضرر ندارند و در نهایت وارد معامله انتقامی می‌شوند. چنین معاملاتی مبتنی بر ترس و ناامیدی بوده و برای شما بسیار سمی است. اغلب، چنین معامله‌گرانی سعی می‌کنند برای کاهش زیان خود، یک ترید پرریسک تر انجام دهند. تریدی که به عنوان معامله انتقامی شناخته می‌شود.

 

پس از ضرر کردن از هر معامله‌ای باید مراقب باشید. بدانید که هیچ کس هرگز ۱۰۰ درصد معاملات خود را با سود نبسته است. با یک ریسک به ریوارد مناسب، حتی برنده شدن در ۴۰ درصد تریدها می‌تواند سبد ارز دیجیتال شما را سبزپوش نگه دارد.

 

۹٫ عدم محاسبه ریسک به ریوارد

 

من:چرا داری وارد معامله میشی؟

تو: برای سود گرفتن. آههه!

 

درست است که می‌خواهید سود به دست بیاورید، اما حاضرید چقدر ضرر (ریسک) کنید؟ به طور ساده، این همان نسبت ریسک به ریوارد است.

برای هر ۵۰ دلاری که ریسک می‌کنید، باید حداقل ۱۰۰ دلار پاداش (دو برابر) به دست بیاورید. معامله‌گران حرفه‌ای معمولاً نسبت ریسک به ریوارد ۱:۳ یا ۱:۵ را توصیه می‌کنند.

در هر صورت، داشتن یک نسبت ریسک به ریوارد مشخص به شما کمک می‌کند تا از وارد شدن به معاملات پرخطر خودداری کنید. با این استراتژی، حتی اگر چندین معامله را پشت سر هم با ضرر ببندید، پرتفوی کلی شما در بلندمدت تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.

 

۱۰٫ استفاده زود هنگام از معاملات ضریب دار

در معامله اهرمی یا ضریب دار شما با  قرض گرفتن پول از صرافی به معامله ورود می‌کنید. مزیت آن این است که اگر درست ترید کرده باشید، در نهایت به سود زیادی (با همان پول کم) دست خواهید یافت. با این حال، اگر قیمت خلاف جهت پیش‌بینی شما  حرکت کند، ضررهای هنگفتی را متحمل می‌شوید.

 

تا زمانی که به اندازه کافی در بازار اسپات  ترید نکرده‌اید، وارد معاملات اهرم دار نشوید.

۱۱٫ پیروی نکردن از سبک شما: از ذهنیت گله‌ای خودداری کنید

 

هر کس سبک منحصر به فرد خود را برای ترید کردن دارد و شما هم همین‌طور. ممکن است در ابتدا ندانید سبکتان چیست، اما مطمئناً با گذشت زمان آن را کشف خواهید کرد.

برای یک مبتدی، داشتن ذهنیت گله‌ای رایج است که همه به یک شکل معامله می‌کنند. با این حال، این درست نیست. شما باید سبک خودتان را با آزمون و خطای زیاد و مشاوره تخصصی شروع کنید.

نکته: برای خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت می‌توانید از یک صرافی ایرانی معتبر استفاده کنید.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی اشتباهات رایج تریدرها در ابتدای مسیر معامله‌گری پرداختیم. آشنایی با اشتباه‌های پرتکرار در ترید ارزهای دیجیتال به شما کمک می‌کند تا از تجربه دیگران درس بگیرید و ریسک معاملاتتان را کاهش دهید. در آخر باید گفت که رعایت اصول ترید و تمرین کردن از مهم‌ترین کارهایی است که برای محافظت از سرمایه خود باید انجام دهید.

 

خروج از نسخه موبایل