نماد سایت انرژي پاک

انواع انرژی‌های پاک

clean energy 1180x502 1 1024x436 - انواع انرژی‌های پاک

۱. انرژی خورشیدی

انرژی خورشیدی پاک‌ترین و در دسترس‌ترین نوع از انرژی‌های تجدیدپذیر است و خوشبختانه کشور عزیزمان ایران یکی از غنی‌ترین مناطق برای احداث نیروگاه‌های سولار در جهان است. فناوری‌های نوین، استفاده از این نوع انرژی را برای مقاصد گوناگونی نظیر تولید برق، روشنایی یا سرمایش و گرمایش ممکن ساخته است. نیروگاه‌های انرژی خورشیدی می‌تواند به صورت تولیدات پراکنده (تولید انرژی نزدیک محل مصرف) یا به صورت متمرکز و در مقیاس‌های بزرگ مانند نیروگاه‌های سنتی (بخار، سیکل ترکیبی، برق‌آبی و …) احداث شوند. در این شکل پتانسیل موجود برای نصب پنل‌های خورشیدی در کشور مشاهده می‌شود. امید است با حمایت‌های ساتبا در آینده نزدیک شاهد احداث هرچه بیشتر نیروگاه‌های خورشیدی در سطح کشور باشیم. هدف شرکت رایان انرژی در وهله اول نصب و راه‌اندازی DGهای مقیاس کوچک برای مصارف خانگی، کشاورزی، ویلاها و دیگر مکان‌هایی است که از نعمت برق بی‌بهره‌اند اما ماموریت ما ایجاد فرهنگ استفاده از انرژی‌های پاک و حفاظت از محیط‌زیست است.

 

۲. انرژی بادی

انرژی‌های بادی مقام دوم را در استفاده از انرژی‌های پاک پس از انرژی خورشیدی دارد. تا پایان سال ۲۰۱۵ کل ظرفیت نیروگاه‌های بادی در جهان حدود ۴۳۳ هزار مگاوات بوده است و خوشبختانه این رقم هرساله افزایش می‌یابد. کشور ما ایران در این زمینه نیز از ظرفیت بالایی برخوردار است. برخی آمارها خبر از ظرفیت عملیاتی ۱۰۰ هزار مگاواتی برای احداث نیروگاه‌های بادی می‌دهند. برای مشاهده نقشه امکان‌سنجی احداث نیروگاه بادی اینجا کلیک کنید. یکی از دلایلی که استفاده از انرژی باد را روزبه‌روز محبوب‌تر می‌کند پیدایش فناوری‌های جدید در جهت افزایش بازدهی در سرعت‌های کمِ باد و همچنین کاهش هزینه‌های نصب و راه‌اندازی (مقرون به صرفه‌تر شدن) می‌باشد. خبر خوب این است که امروزه بسته به نیاز مشتریان می‌توان توربین‌های سفارشی برای استفاده در منازل، دفترهای اداری، ویلاها و … ساخت. همچنین امکان پیاده‌سازی DGهای هیبریدی (ترکیب سلول خورشیدی و توربین بادی) برای افزایش بازدهی نسبت به هزینه‌های ثابت وجود دارد.

 

۳. انرژی زیست‌توده

زیست‌توده نوعی سوخت است که از مواد ارگانیک حاصل می‌شود و به عنوان یکی از منابع تجدیدپذیر و پایدار در تولید الکتریسیته یا دیگر اشکال انرژی به کار می‌رود. مثال‌هایی از موادی که می‌توانند در تولید سوخت زیستی به کار روند عبارتند از: • خاک اره، چوب‌های شکسته شده در جنگل‌ها و به طور کلی ضایعات چوب • ضایعات محصولات زراعی مانند تفاله چای، میوه‌ها و سبزیجات • فضولات انسانی و حیوانی • پسماندها مانند پسماند کشتارگاه‌های مرغ، دام و … با توجه به تولید روزافزون ضایعات، نخاله‌ها و پسماندها در جهان به نظر راه خوبی است که از آنها برای تولید انرژی استفاده کرد؛ به‌جای اینکه در زمین دفن شوند و موجب آلودگی‌های زیست‌محیطی گردند. یکی از مزیت‌های بارز زیست‌توده، تولید برق پاک بدون تولید کربن است که یکی از دلایل گذار از نیروگاه‌های سوخت فسیلی به انرژی‌های نو می‌باشد. با توجه به تولید بیش از اندازه‌ی زباله در ایران نسبت به میانگین جهانی و عدم تفکیک از مبدا در بیشتر موارد، حمایت و ایجاد فرهنگ استفاده از این نوع انرژی بیش از پیش احساس می‌شود و لازم است سرمایه‌گذاری‌های مناسبی در این حوزه صورت پذیرد. رایان انرژی برای داشتن سهم کوچکی در ایجاد فرهنگ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مشاور رایگان شماست.

 

۴. انرژی زمین‌گرمایی

انرژی مهارشده حاصل از گرمای لایه‌های درونی زمین را می‌توان برای تولید برق استفاده کرد. این نوع انرژی بسیار پایدار است ولی گستره‌ی وسیعی برای احداث نیروگاه متصل به شبکه در ایران وجود ندارد و تنها می‌توان از آن برای مصارف نزدیک نیروگاه استفاده کرد. مناطق بسیاری در دنیا (خصوصا کشورهایی که هزینه انرژی بالاست) راه‌کارهای استفاده از انرژی زمین‌گرمایی را برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و همچنین جلوگیری از گرمایش زمین و پیامدهای آن به کار بستند. تا سال ۲۰۱۳ حدود ۱۱۷۰۰ مگاوات انواع نیروگاه‌های مقیاس کوچک و بزرگ در سطح دنیا احداث شده‌اند و همین مقدار در دستور کار برای سالهای آتی قرار داشت. در ایران بهتر است نیروگاه‌های زمین‌گرمایی نزدیک کارخانه‌ها احداث شود تا بتوان به صورت مستقیم از برق، بخار و آب گرم تولید شده برای مصارف مختلف آن واحد صنعتی استفاده کرد.
خروج از نسخه موبایل